Asbestland in het nieuws

"Het is een zwaar en boeiend vak"

Aan de naam zal het niet liggen. Aan de daden ook niet als het tenminste aan Sander van den Brink en Jan Hazeleger ligt. Asbestland B.V. zorgt voor alles wat maar met deze kankerverwekkende stof te maken heeft. Hij legt met graagte uit wat zijn bedrijf precies doet.

"We zijn op 1 juli 2014 begonnen en dat had nog wel wat voeten in de aarde. Om in de 'asbestverwijdering' aan de gang te kunnen, moet er heel wat gebeuren. De eisen zijn streng en je dient eerst een certificaat te behalen. Verder zijn er allerlei procedures waar je mee te maken hebt."

Maar hoe komt men in het 'asbestwereldje' terecht? Lachend: "Ja, het is niet zo dat ik als kind heb gezegd, dat ik daarin wil werken. Je groeit er als het ware in en het komt op je pad. Het is best zwaar werk, maar het geeft wel veel voldoening." Van den Brink strooit met feiten als gepraat wordt over asbest." Grofweg gezegd is in 70 tot 80 procent van al onze huizen asbest gebruikt. Wat veel mensen niet weten is dat er meer mensen sterven als gevolg van het in aanraking komen met asbest dan in het verkeer.Er zijn per jaar 900 tot 1300 gevallen bekend van aan asbest gerelateerde soorten kanker. De ziekte openbaart zich na tien tot zestig jaar na het moment van blootstelling, meestal na dertig tot veertig jaar. Het is dus een reëel gevaar." Van den Brink is tevreden met het feit dat het probleem steeds bekender wordt. Het levert hem natuurlijk ook werk op, hoe cru dit ook klinkt. "Het aantal klussen loopt goed en de mensen weten ons te vinden.

Het is altijd een wens van Jan en mij geweest om voor onszelf te werken en we gaan inmiddels heel Nederland door om asbest te verwijderen."

bron: Barneveld Magazine

Met ons stappenplan regelt of verzorgt Asbestland zonodig het hele proces.

Vraag offerte aan

Bekijk stappenplan

Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via bovenstaande gegevens of via ons contactformulier.

Neem contact op

Asbestland B.V.

SCA-code: 07-C070332.01

KvK nr: 71502815

BTW nr. NL858740102B01

© Copyright Asbestland B.V. - Ontwikkeld door Ikabus