Saneringstechnieken

Asbestland maakt gebruikt van verschillende saneringstechnieken om asbest te verwijderen. Vaak maken wij gebruik van onderstaande technieken om binnensanering en buitensanering mogelijk te maken.

Containment (binnensanering)

Een containment is een ruimte die met behulp van de natuurlijke afscheiding (muren, kozijnen.) en/of gebruik van plastic folie, tape en dergelijke wordt gebouwd in en/of rond het te saneren gebied.

De ruimte wordt luchtdicht gemaakt, aangesloten op onderdrukapparatuur die een kunstmatige onderdruk realiseert van minimaal 20 pascal, (het totaalvolume lucht wordt minimaal 6x per uur ververst), zodat de door sloop vrijgekomen asbestvezels niet naar buiten kunnen treden en door de onderdruk een minimum aan verspreiding van de vezels kan worden gerealiseerd.

Het containment is voorzien decontaminatie-unit en wordt door onze mensen met persoonlijke bescherming middelen betreden.

Nadat alle zich binnen het containment bevindende asbesthoudende materialen zijn verwijderd en verpakt in mini-bags of container-bags, moet het containment worden gereinigd op stof en vezels.

Nadien komt er een RvA geaccrediteerde inspectie instelling voor een eindinspectie volgens de NEN 2990.

Openlucht (buitensanering)

Openluchttechniek is gebaseerd op het voorzichtig demonteren van geschroefd, genageld, geklemd, gelijmd of losstaand asbesthoudende toepassingen (om zoveel mogelijk emissie te voorkomen).

Het werkgebied van de saneerder wordt door middel van geel lint en borden afgezet voor onbevoegde/ bewoners.

Het werkgebied is voorzien decontaminatie-wagen en wordt door onze mensen met persoonlijke bescherming middelen betreden.

Het vervolgens saneren van het materiaal, het dubbel en luchtdicht te verpakken in folie en het af te voeren met behulp van speciale containers. Wordt het werkgebied gereinigd.

Nadien komt er een RvA geaccrediteerde inspectie instelling voor een eindinspectie volgens de NEN 2990.

Met ons stappenplan regelt of verzorgt Asbestland zonodig het hele proces.

Vraag offerte aan

Bekijk stappenplan

Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op via bovenstaande gegevens of via ons contactformulier.

Neem contact op

Asbestland B.V.

SCA-code: 07-C070332.01

KvK nr: 71502815

BTW nr. NL858740102B01

© Copyright Asbestland B.V. - Ontwikkeld door Ikabus